← Tilbage til blog oversigt

Pension for selvstændige gjort simpelt med Grandhood

Vælg mellem attraktive investeringsprodukter

Grandhood tilbyder tre overordnede investeringsprodukter (gennem Velliv) til selvstændige:

VækstPension Index

Lægger du dine penge i VækstPension Index, investerer vi dine pensionspenge i et udvalg af de største indekser i verden — 5 aktieindeks samt 5 obligationsindeks.

På den måde er dine penge diversificeret, det vil sige spredt ud på flere områder, der dermed skaber tryghed med et solidt afkast.

Du kan yderligere vælge mellem 3 forskellige risikoprofiler; lav, mellem og høj. Hvis du er i tvivl om, hvilken risiko du vil tage med din pensionsopsparing, kan du med fordel læse denne investeringsguide fra Velliv.

De årlige omkostninger i procent (ÅOP) for VækstPension Index er 0,8%. Som kunde hos Grandhood får du yderligere en bonus fra Velliv organisationen, der historisk har været 0,18% årligt. Dermed er den reelle ÅOP for VækstPension Index snarere 0,62%.

Du kan se forskellene i historisk afkast (efter omkostninger) på de 3 risikoprofiler i skemaet nedenunder.

VækstPension Aftryk

Lægger du dine penge i VækstPension Aftryk, investerer vi dine penge i selskaber med fokus på deres aftryk på miljø og samfund. Det betyder, at dine penge ikke går til at finansiere virksomheder inden for:

De nævnte industrier vil således maksimalt udgøre 5% af de fonde, aktier og obligationer, vi investerer dine penge i. På den måde kan du med god samvittighed vide, at dine opsparede penge ikke går til at understøtte uetiske forretninger.

Du er med VækstPension Aftryk garanteret investeringer, der lever op til skrappe ESG-krav i tråd med FN’s verdensmål.

Vælger du VækstPension Aftryk, kan du yderligere vælge mellem 3 forskellige risikoprofiler; lav, mellem og høj. Hvis du er i tvivl om, hvilken risiko du vil tage med din pensionsopsparing, kan du med fordel læse denne investeringsguide fra Velliv.

De årlige omkostninger i procent (ÅOP) for VækstPension Aftryk er 1,25%. Som kunde hos Grandhood får du yderligere en bonus fra Velliv organisationen, der historisk har været 0,18% årligt. Dermed er den reelle ÅOP for VækstPension Aftryk snarere 1,07%.

Du kan se forskellene i historisk afkast (efter omkostninger) på de 3 risikoprofiler i skemaet nedenunder.

Priser på pension for selvstændige

For at gøre det enkelt og overskueligt for ansatte i små og mellemstore virksomheder, har vi hos Grandhood altid været transparente om vores priser. På den måde kan du have tryghed i hverdagen og bruge energien på dit arbejde i stedet.

Det koster kun medarbejderen enten 49 kr eller 75 kr pr. måned, afhængigt af om man er på vores All Inclusive ordning eller vores Mix’n’Match ordning. Og vælger man et rent indeksforvaltet investeringsprodukt er det altid til under 1% i ÅOP - og sådan bliver det ved med at være.

Og ÅOP er netop én af de vigtigste faktorer, du skal have for øje, når du vælger pensionsselskab. Administrationsomkostninger varierer nemlig meget fra selskab til selskab.

Kunder hos Topdanmark betalte i 2019 godt 3.000 kr. i administrationsomkostninger. Til sammenligning betalte kunder hos Velliv blot 1.000 kr. i samme periode. Det viser tal fra Finanstilsynet.
Pengene trækkes fra pensionsopsparingen, og kan på sigt have stor betydning for din endelige pension. Det er derfor vigtigt, at du medtænker dette i din pensionsplan.

Pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på

Når man står som selvstændig i egen virksomhed, som skal driftes og vækstes, så kræver det en masse tid og penge og derfor tænker mange selvstændige ikke over pensionen, da det simpelthen ikke prioriteres.

Men ligeså vel man som selvstændig vil investere i sin egen virksomhed, så bør man også investere i sit fremtidige jeg og derved skabe de bedste forudsætninger for en tryg alderdom uden de store økonomiske bekymringer. På denne måde putter du nemlig ikke alle æg i en kurv, i dette tilfælde din virksomhed.

Dette er en massiv fordel, fordi hvis din personligt ejede virksomhed går konkurs så risikerer du at miste alt i virksomheden såvel som på privatsiden og har du husket at spare op til pension, så står du altså bedre stillet til din tredje alder.

Hos Grandhood er vi netop på en mission om at skabe verdens første 100% digitale pension for selvstændige og små virksomheder og derved gøre pensionopsparingen nem, billig og digital for selvstændige og små virksomheder, som desværre alt for ofte ikke passer ind i de store pensionsselskabers rigide og obligatoriske firmapensionsordninger.

Problemet og løsningen hvad angår pension for selvstændige

Problemet der synes at være for selvstændige når det kommer til pensionsopsparingen er, at størstedelen har en yderst svingende indkomst, hvor der nogle måneder eller år kan være mange penge til rådighed for indbetaling til en pensionsopsparing og andre år kan situationen være helt anderledes. Og i og med at man som selvstændig som regel ikke er underlagt en arbejdsmarkedspensions og derved ikke sparer automatisk op, så er det op til den individuelle at sætte sig ind i det komplekse pensionssystem.

Men heldigvis er pension for selvstændige ikke så besværligt som de fleste går og tror. Lad os prøve at tage et kig på følgende eksempel:

Lad os antage at du som selvstændig sparer 100 kr. op hver måned i 35 år, så ender du med en samlet opsparing på 141.745 kr. (forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 6%). Lad os antage at du så øger den månedlige opsparing til 2.000 kr., bliver resultatet et imponerende beløb på lidt over 2,8 millioner kr. Hvad kan du lære af dette?

Først og fremmest viser eksemplet bare, at det nytter altså noget, selvom du sparer meget små beløb op, når bare du sparer op over lang tid.

Stor valgfrihed af pension som selvstændig

Så når det kommer til pension for selvstændige, så er der altså en lang række fordele ved at spare op til pension frem for at lade hele overskuddet stå i din virksomhed:

  1. At få en pensionsløsning giver dig mulighed for mere aktiv investeringspleje af din opsparing.
  2. En opsparing på en pensionsordning er kreditorbeskyttet.
  3. Med en pensionsopsparing opnår du uafhængighed af din virksomheds værdi, når du går på pension.


Pension for selvstændige med Grandhood

Vi håber, at du med denne blog omkring hvorfor pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på, er blevet lidt klogere på hvorfor du bør oprette din pensionsopsparing i dag. Hvis du ligesom tusindvis af andre selvstændige står uden en pensionsopsparing i dag, så kan Grandhood hjælpe dig med at komme i gang med vores digitale app-baserede pension for selvstændige der er gjort enkel, digital, billigere og med mulighed for gode investeringsafkast.

Læs også vores 3 bedste trin til at få en ordentlig pensionsopsparing, hvis du vil blive klogere på hvordan man opretter en pensionsopsparing samt vores 3 simple trin til at oprette en firmapensionsordning.“13 pct. selvstændige har ingen pensionsopsparing, og ifølge ny rundspørge, om pension for selvstændige, har mange ingen planer om at spare op. Det handler om at leve livet, siger iværksætterpar” Sådan lyder det i en artikel bragt i Børsen.

Det handler nemlig lige præcist om at leve livet, hele livet vel og mærke. Fordi når man som 60 årig går ind i den tredje alder og kan se frem til i gennemsnit 20 år på pension, også når man kommer som selvstændig, så ser fremtidsudsigterne knap så sjove ud med en pensionsopsparing på 0 kr. Derfor kan du her blive klogere på hvorfor pension for selvstændige er yderst vigtigt!

Overvejer du at komme i gang med firmapension? Vi har samlet en tjekliste over, hvad du skal have styr på inden du tilmelder dig lige her.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024