← Tilbage til blog oversigt

Derfor bør du tilbyde dine medarbejdere en pensionsordning.

Der findes rigtig mange gode grunde til at tilbyde en pensionsordning til dine medarbejdere, uanset om den skal være obligatorisk eller frivillig, om virksomheden skal indbetale noget af medarbejderens pensionsbidrag eller om det skal være helt op til medarbejderen selv.

Jeg vil nedenfor give dig 4 gode grunde til at tilbyde en pensionsordning til dine medarbejdere i 2020.

Medarbejderglæde

Medarbejderglæde - det er egentligt meget simpelt… Hvis du viser engagement i dine medarbejdere, uanset om det er at tilbyde dem en pensionsordning eller noget andet, så vil medarbejderne højst sandsynligt føle sig værdsat og glade, og glade medarbejdere er oftest gode medarbejdere. Ved at tilbyde dine medarbejdere en pensionsordning viser du dem, at du gerne vil være med til at sikre dig, at de også har noget at leve af når de har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Obligatorisk vs. frivillig firmapensionsordning

En pensionsordning behøver ikke være obligatorisk for alle. Den kan faktisk godt være frivillig, hvilket vil sige, at du stiller muligheden for at spare op til pension til rådighed, og de medarbejdere, som ønsker en pensionsordning har så muligheden for at få en. Hos Grandhood tilbyder vi en frivillig firmapensionsordning, da vi mener at det kun er fair - både for arbejdsgiveren og medarbejderen. I frivillige pensionsordninger er arbejdsgiver ikke tvunget til at indbetale til medarbejdernes pensionsordninger. Det betyder, at de medarbejdere som ønsker at spare op til deres pension, selv bestemmer hvor meget der skal indbetales. Det eneste arbejdsgiveren eller den løn ansvarlige skal gøre er at sætte indbetalingen til pension op i lønsystemet.

Medarbejdergode

En pensionsordning er en medarbejdergode, som kan være med til at gøre en forskel når det kommer til rekruttering og fastholdelse af talent i virksomheden.

Højere loft for ratepension

Loftet for hvor meget man må indbetale til ratepensionen er i år steget til 62.173 DKK (inkl AMB), hvis man altså indbetaler via en arbejdsgiver, hvilket jo er en fantastisk skattefordel, som dine medarbejdere med fordel bør få muligheden for at udnytte.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024