← Tilbage til blog oversigt

Pensionsordning: Sådan finder du den bedste pensionsordning

Hvis du er virksomhedsejer eller chef på udkig efter en pensionsordning, så vil vi starte med at slå fast at en pensionsordning er at betragte som et medarbejdergode, hvor du som chef kan tilbyde dine ansatte en god pensionsopsparing, også selvom I er en lille virksomhed. En pensionsordning er med andre ord et attraktivt personalegode og det viser at virksomheden tager hånd om medarbejderne. Vi plejer derfor at sige at pensionsordningen er win-win.

Mange små og mellemstore virksomheder vælger ofte at udskyde pensionsordningen af den grund, at det er for besværligt, dyrt og tidskrævende. Og hvis medarbejderen som enkelt person skal bevæge sig ud i pensions-junglen og oprette en pensionsordning, er der tilbøjelighed til at droppe det, da det simpelthen er en jungle som ikke er til at finde rundt i.

Hos Grandhood er vi derfor igang med at skabe Danmarks første 100% digitale frivillige pensionsløsning for selvstændige og små og mellemstore virksomheder og derved gøre pensionsopsparingen nem, billig og digital for denne gruppe, som ikke har tid og ressourcer til at sætte sig ind i de store pensionsselskabers komplekse pensionsløsninger. Vi tilbyder en digital onboarding, hvor du kan registrere din virksomhed på under 5 minutter og invitere de medarbejdere som ønsker en pensionsopsparing, hvorefter de med vores App kan oprette deres pensionsopsparing nemt og hurtigt.

Vælg den rigtige pensionsordning

Du kan vælge mellem 3 forskellige pensionsordninger: ratepension, livrente og aldersopsparing. Med en ratepension får du en attraktiv pensionsopsparing, som giver dig et fast beløb hver måned fra den dag du går på pension og mindst 10 år frem, hvilket sikrer dig en sjovere alderdom. Aldersopsparing er en enkel måde at spare op til pension på. Her bliver skatten betalt, før pengene går ind på kontoen. Indbetaling på livsvarig livrente giver fradrag, og her kan du vælge flere måder for indbetaling og fradrag. Den største fordel ved at spare op i en pensionsordning er, ud over den lave pensionsafkastskat, skattefradraget. Du kan trække indbetalinger fra i skat – for ratepensioner op til 55.900 kr om året (2019) og for livsvarige livrente uden begrænsning.

Vælg din placering af pensionsordning

Du kan overordnet set oprette din pensionsordning i banken eller i et pensionsselskab, der oftest kræver høje priser for diverse pensionsprodukter. De fleste har et meget ambivalent forhold til deres pensionsordning og de penge der gennem årene hober sig op, da det kan være svært at have overblik over. Men at tjekke og justere din pensionsopsparing på kontinuerlig basis, er noget af det vigtigste, du kan gøre for din økonomi. Derfor kan du hos Grandhood altid have kontrol og overblik over din pensionsopsparing og tilpasse den og din pensionsordning efter behov via vores App. Grandhood samarbejder med Saxo Bank, som helt konkret leverer konto samt depot for dig som kunde. Dit pensionsdepot er altså placeret hos Grandhood, men hos Saxo Bank, hvilket betyder at dine pensionspenge altså er sikre og klar til udbetaling om 35 år uanset eventuelle kriser fremtiden måtte bringe.

Invester i dit fremtidige selv

Flere studier viser at langt den største kilde til angst og bekymringer, det er din privat økonomiske situation, hvilket også hænger sammen med at mange ikke har et overblik over deres økonomiske situation - er den god eller dårlig? Læs mere om dette her.

Pension skal ses som en investering i dit fremtidige selv. Hvis du allerede som 30 årig begynder at sætte penge til siden til pension så vil de grundet rentes rente være meget mere værd om 30 år. Hos Grandhood vil vi gerne hjælpe folk til at forstå, at med en pensionsopsparing så er der ikke nogen der tager nogle af dine penge hver måned i form af et skjult gebyr. Tværtimod, så gemmer du dine penge til senere i dit liv, hvor du står uden en indkomst. Og det behøver ikke være besværligt at komme igang, heller ikke hvis du er selvstændig eller en lille virksomhed. Grandhood er sat i verden for netop at gøre pensionsordning nem, tilgængelig og let forståelig for selvstændige og små samt mellemstore virksomheder og deres ansatte.

Læs også vores 3 bedste trin til at få en ordentlig pensionsopsparing, hvis du vil blive klogere på hvordan man opretter en pensionsopsparing samt vores Alt du bør vide om folkepension samlet ét sted. Bliv også klogere på hvordan man som selvstændig kommer igang med vores her.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024