Pension for selvstændige gjort simpelt med Grandhood

"13 pct. selvstændige har ingen pensionsopsparing, og ifølge en rundspørge om pension for selvstændige har mange ingen planer om at spare op. Det handler om at leve livet, siger iværksætterpar". Sådan lyder det i en artikel bragt i Børsen.

Det handler nemlig lige præcist om at leve livet, hele livet vel at mærke. Fordi når man som 60-årig går ind i den tredje alder og kan se frem til i gennemsnit 20 år på pension, også når man kommer som selvstændig, så ser fremtidsudsigterne knap så sjove ud med en pensionsopsparing på 0 kr. Derfor kan du her blive klogere på, hvorfor pension for selvstændige er yderst vigtigt!

Overvejer du at komme i gang med firmapension? Book et digitalt turbomøde med os og bliv klogere på vores produkter.

Book en snak

Pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på

Når man står som selvstændig i egen virksomhed, som skal driftes og vækstes, så kræver det en masse tid og penge. Derfor tænker mange selvstændige ikke over pensionen, da det simpelthen ikke prioriteres.

Men ligeså vel som man som selvstændig vil investere i sin egen virksomhed, så bør man også investere i sit fremtidige jeg og derved skabe de bedste forudsætninger for en tryg alderdom uden de store økonomiske bekymringer. På denne måde putter du nemlig ikke alle æg i én kurv, i dette tilfælde din virksomhed.

Dette er en massiv fordel, fordi hvis din personligt ejede virksomhed går konkurs, så risikerer du at miste alt i virksomheden såvel som på privatsiden. Har du husket at spare op til pension, så står du altså bedre stillet til din tredje alder.

Hos Grandhood er vi netop på en mission om at skabe verdens første 100% digitale pension for selvstændige og små virksomheder og derved gøre pensionsopsparingen nem, billig og digital for selvstændige og små virksomheder, som desværre alt for ofte ikke passer ind i de store pensionsselskabers rigide og obligatoriske firmapensionsordninger.

“Vi ville undgå lange fysiske møder med en pensionsrådgiver.”

Rasmus Mathias Holm

Creative Director

TwentyTen logo I hvid i .webp format TwentyTen er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Hvad er prisen på pension?

For at gøre det enkelt og overskueligt for ansatte i små og mellemstore virksomheder, har vi hos Grandhood altid været transparente om vores priser. På den måde kan du have tryghed i hverdagen og bruge energien på dit arbejde i stedet.

Det koster kun medarbejderen enten 85 kr. eller 55 kr. pr. måned, afhængigt af om man er på vores All Inclusive ordning eller vores Mix’n’Match ordning. Og vælger man et rent indeksforvaltet investeringsprodukt er det altid til under 1% i ÅOP - og sådan bliver det ved med at være.

Og ÅOP er netop én af de vigtigste faktorer, du skal have for øje, når du vælger pensionsselskab. Administrationsomkostninger varierer nemlig meget fra selskab til selskab. Kunder hos Topdanmark betalte i 2019 godt 3.000 kr. i administrationsomkostninger.

Til sammenligning betalte kunder hos Velliv blot 1.000 kr. i samme periode. Det viser tal fra Finanstilsynet. Pengene trækkes fra pensionsopsparingen, og kan på sigt have stor betydning for din endelige pension. Det er derfor vigtigt, at du medtænker dette i din pensionsplan.

Se vores priser →

Som selvstændig er der stor valgfrihed af pension

Så når det kommer til pension for selvstændige, så er der altså en lang række fordele ved at spare op til pension frem for at lade hele overskuddet stå i din virksomhed:

  1. At få en pensionsløsning giver dig mulighed for mere aktiv investeringspleje af din opsparing.
  2. En opsparing på en pensionsordning er kreditorbeskyttet.
  3. Med en pensionsopsparing opnår du uafhængighed af din virksomheds værdi, når du går på pension.

"At være selvstændig er en udfordrende opgave, og der er mange ting at tage højde for, når man driver sin egen virksomhed. En af de vigtigste ting, som mange selvstændige overser, er opsparing til deres pension. Selvstændige har historisk ikke haft adgang til samme fordele som ansatte, når det kommer til pensionsordninger, det er det Grandhood er sat i verden for at hjælpe med."

Problemet og løsningen hvad angår pension når man er selvstændig

Problemet der synes at være for selvstændige når det kommer til pensionsopsparingen er, at størstedelen har en yderst svingende indkomst, hvor der nogle måneder eller år kan være mange penge til rådighed for indbetaling til en pensionsopsparing og andre år kan situationen være helt anderledes. Og i og med at man som selvstændig som regel ikke er underlagt en arbejdsmarkedspensions og derved ikke sparer automatisk op, så er det op til den individuelle at sætte sig ind i det komplekse pensionssystem.

Men heldigvis er pension for selvstændige ikke så besværligt som de fleste går og tror. Lad os prøve at tage et kig på følgende eksempel:

Lad os antage at du som selvstændig sparer 100 kr. op hver måned i 35 år, så ender du med en samlet opsparing på 141.745 kr. (forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 6%). Lad os antage at du så øger den månedlige opsparing til 2.000 kr., bliver resultatet et imponerende beløb på lidt over 2,8 millioner kr. Hvad kan du lære af dette?

Først og fremmest viser eksemplet bare, at det nytter altså noget, selvom du sparer meget små beløb op, når bare du sparer op over lang tid.

Pension for selvstændige med Grandhood

Vi håber, at du med denne blog omkring hvorfor pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på, er blevet lidt klogere på hvorfor du bør oprette din pensionsopsparing i dag. Hvis du ligesom tusindvis af andre selvstændige står uden en pensionsopsparing i dag, så kan Grandhood hjælpe dig med at komme i gang med vores digitale app-baserede pension for selvstændige der er gjort enkel, digital, billigere og med mulighed for gode investeringsafkast.

Se vores app →

“Grandhood tænker pension ud af boksen. Deres innovative og digitale pensionsløsning er et godt eksempel på, at pension rent faktisk kan gøres nemt, hurtigt og enkelt.”

Anders Hartmann

CEO & Founder

Nord Investments logo I hvid i .webp format Nord Investements er kunde hos Grandhood
Læs historie  →