← Tilbage til blog oversigt

10 must reads om vores pensionsløsning for medarbejderen

Overvejer du at tilmelde dig Grandhood løsningen eller vil du bare vide lidt mere? Så har vi her samlet de 10 vigtigste punkter om vores løsning, som er relevante for medarbejdere i små og mellemstore virksomheder. God læselyst!

1. Hvorfor overhovedet spare op til pension?

Pension skal ses som en investering i din fremtid. Med en pensionsopsparing kan du således sikre, at du kan opretholde en rimelig levestandard, når du ikke længere er aktiv på arbejdsmarkedet. Først og fremmest er der en skattemæssig fordel ved at spare op via en pensionsordning. Du kan nemlig spare op af din løn før du betaler skat. På den måde er du i stand til at spare flere penge op end du ville kunne med en almindelig opsparing. Derudover bliver dine penge investeret i værdipapirer. Det betyder, at din opsparing grundet renters rente vil være meget mere værd om 30 år, end hvis du blot havde sat pengene ind på en almindelig bankkonto.

2. Frivillig ratepension

Grandhood leverer en ratepension. Dette er en fradragsberettiget pensionsordning, hvor du betaler almindelig indkomstskat af udbetalingerne. I 2019 er dit maks. fradrag for indskud på ratepension 55.900 kr. Hos Grandhood bestemmer du helt selv, hvor mange penge du ønsker at bidrage med til din pensionsopsparing, så længe det ikke overgår maks. Altså er der 3 helt klare fordele ved en pensionsopsparing sammenlignet med en “almindelig” opsparing:

  • Du kan spare op af din løn før du betaler skat
  • Vi investerer dine penge i værdipapirer
  • Du betaler løbende en lavere skat på dit pensionsafkast

3. Priser

Du betaler under 0.95% i årlige omkostninger i procent (“ÅOP”). Det betyder for eksempel, at hvis du har 30.000 kr. på din pensionsopsparing så betaler du maksimalt 285 kr. om året første år. Herefter bliver det billigere, jo længere tid og jo mere, du sparer op hos os.

4. Sådan investerer vi

Vores mål er at hjælpe dig med at nå dine finansielle mål i din pensionsalder via et godt afkast til en god pris og med den risiko, der passer til dig. Vi investerer dine penge ud fra en langsigtet global strategi, hvor vi fokuserer på at opnå en god balance mellem de forskellige aktivklasser, så din pensionsopsparing bliver mindre følsom overfor op- og nedture på de finansielle markeder. For at opnå det bruger vi investeringsforeninger kaldet Exchange Traded Funds (ETFs), som giver dig eksponering mod flere tusinde forskellige aktier og obligationer med ganske få handler. Helt konkret betyder det for dig:

  • Vi udpeger dig en specifik risikoprofil baseret på din alder og andre faktorer
  • Derefter matcher vi din risikoprofil med en specifik investeringsportefølje, som er tilpasset din situation
  • Din investeringsportefølje tilpasses automatisk i forbindelse med at du bliver ældre og din risikoprofil ændrer sig

5. Bæredygtighed

I Grandhood bekymrer vi os lige så meget om den verden vi lever i, som du gør. Derfor gør vi løbende en indsats for at investere dine penge i bæredygtige fonde, uden at gå på kompromis med kvaliteten af din opsparing, så du bedst muligt kan opnå dine finansielle mål for din pensionsalder.

6. Dine penge er sikret i individuelt depot

Grandhood samarbejder med Saxo Bank, som bl.a. leverer konto og depot services. Som kunde i Grandhood får du en individuel konto og et depot i Saxo Bank, hvor dine penge og værdipapirer bliver placeret. Ydermere er de værdipapirer du ejer noteret i dit navn, hvilket betyder, at de altid vil være sikre i tilfælde af konkurs, og dette gælder uanset, om dit depot er placeret i Danske Bank, Nykredit eller i vores tilfælde, Saxo Bank.

7. 100 % digital pensionsopsparing

Vi har fjernet diverse papirkontrakter, mæglere, sælgere og unødvendige administrative folk, så du kan fokusere på det du brænder for. Hos os får du din pensionsopsparing gennem vores app. For at komme om bord skal du besvare en række spørgsmål vedrørende din økonomi og risikovillighed. Med denne information kan vi lave en risikoprofil, der er skræddersyet til dine ønsker og situation. Det betyder også, at du altid med vores app har kontrol og overblik over din pensionsopsparing, hvilket giver relevans i hverdagen. Vi har fjernet diverse papirkontrakter, mæglere, sælgere og unødvendige administrative folk, så du kan fokusere på det du brænder for. Hos os får du din pensionsopsparing gennem vores app.

8. Finanstilsynet

Grandhood Fondsmæglerselskab A/S er reguleret af Finanstilsynet, og er dermed underlagt samme regler og kontrol som andre lignende finansielle institutioner i Danmark. Grandhood er blandt de blot 42 virksomheder indenfor den finansielle sektor i Danmark, der i dag har fondsmæglerlicens.

9. Ekspertise fra den finansielle sektor

Vi er et hold af yderst kompetente folk og tilsammen har vi over 30 års erfaring fra den finansielle sektor herunder pensionssektoren og vi har derfor nøje kendskab til hvordan din pensionsopsparing skal forvaltes på bedst mulig vis. Vores CEO & Co-Founder, Jon Lieberkind, har mere end 5 års erfaring fra den internationale storbank Bank of America - Merrill Lynch i både London og New York. Senest som Vice President & Investment Strategist i New York. Vores CFO / Risk Officer & Co-Founder, Mathias Bredkjær, var førhen Analytics Consultant ved SAS Institute samt ekstern lektor ved Copenhagen Business School og KU. Vores medstifter og produktchef Jens Kam, har været Chief Legal Advisor i Danske Bank. Endelig, har vores Chief Investment Officer, Eric Crosby, mere end 15 års erfaring som portføljemanager i nogle af de førende danske pensionsselskaber.

10. Hvordan registrerer vi os?

  1. Først skal du sørge for at din virksomhed har tilmeldt sig. Derefter modtager du en invitation fra din virksomhed (hvis du er en enkeltmandsvirksomhed så inviterer du blot dig selv) med et link til at downloade Grandhood appen (android og ios), hvorefter du tilmelder dig selv.
  2. Du vil så blive stillet en række spørgsmål om din financielle situation og risikovillighed. Baseret på dine svar udarbejder vi en risikoprofil der reflekterer din situation, som så bliver tilkobles din investeringsportefølje.

Og det bedste af det hele?

6 minutter og 22 sekunder... Det er den hurtigste målte medarbejder onboarding, vi har registreret indtil videre hos Grandhood. Det er kortere tid end det tager at have en friskbrygget kande kaffe klar.

Så kom i gang med at få din pensionsopsparing lige her.

Læs også vores blogindlæg 10 must reads for arbejdsgiveren om vores pensionsløsning.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024