← Tilbage til blog oversigt

10 must reads om vores pensionsløsning for arbejdsgiveren

Overvejer du at tilmelde dig Grandhood løsningen eller vil du bare vide lidt mere? Så har vi her samlet de 10 vigtigste punkter om vores løsning, som er relevant for beslutningstagere og arbejdsgivere i små og mellemstore virksomheder. God læselyst!

1. Ratepension

Grandhood leverer en ratepension. Dette er en fradragsberettiget pensionsordning, hvor kunderne betaler almindelig indkomstskat af udbetalingerne. Loftet for ratepension i 2020 er 62.173 DKK (inkl AMB) hvis du indbetaler via din arbejdsgiver. Hvis du indbetaler privat til en ratepension må du maksimalt indbetale 57.200 DKK i år. Alt du behøver for at komme i gang er et CVR nummer samt at I anvender et lønsystem i jeres virksomhed.

2. Forsikringer

Vi ved at forsikringer også kan være vigtige i overvejelsen om valg af firma pensionsopsparing. Derfor giver vi jer mulighed for at tilvælge fordelagtige gruppelivsforsikringer via vores partner Forenede Gruppeliv, som dækker tab af erhvervsevne, kritisk sygdom og dødsfald. Disse forsikringer er helt frivillige og betales af medarbejderen selv.

3. Priser

Vi er en abonnementsbaseret pensionsopsparing. Der betales enten 49 kr eller 75 kr pr. måned - afhængigt af om man er på vores All Inclusive ordning eller vores Mix’n’Match ordning. Beløbet bliver trukket direkte fra medarbejderens depot. Beløbet dækker administrationen, der kræves for at kunne facilitere en fleksibel, transparent og fair pensionsordning til dine medarbejdere. Endvidere, får du adgang til vores dashboard og app. Den enkelte medarbejder betaler under 0.95% årlige omkostninger i procent (“ÅOP”).

4. Ingen krav til antal medarbejdere og opsparingsbeløb

Vi leverer en fuldstændig frivillig firmapensionsopsparing. Til forskel for den typiske obligatoriske firmapensionsordning, hvor alle nuværende og fremtidige medarbejdere tvinges ind i pensionsordningen, så bestemmer I med vores pensionsopsparing helt selv hvor mange medarbejdere der skal indgå. Dertil kommer at man ved obligatoriske pensionsordninger typisk er underlagt en 8+4 ordning, hvor virksomheden bidrager med 8% af alle medarbejderes bruttoløn og medarbejderne skal derudover bidrage med 4%. Hos os bestemmer I helt selv, hvor meget I ønsker at bidrage med og det samme gælder medarbejderen.

5. 100% digital pensionsopsparing

Du har måske hørt det før. Vi er 100% digitale. Men hvad betyder det? Det betyder helt konkret at vi har fjernet diverse papirkontrakter, mæglere, sælgere og unødvendige administrative folk, så I kan spare tid og penge, og fokusere på det I brænder for. I får altså en 100% digital løsning, hvor I på få minutter kan registrere jeres virksomhed via vores website. Her indhenter vi automatisk nogle informationer om jeres virksomhed fra CVR registret og så skal du blot invitere de medarbejdere der skal indgå i pensionsordningen.

6. Finanstilsynet

Grandhood Fondsmæglerselskab A/S er reguleret af Finanstilsynet og er dermed underlagt samme regler og kontrol som andre lignende finansielle institutioner i Danmark. Grandhood er blandt de blot 42 virksomheder indenfor den finansielle sektor i Danmark, der i dag har fondsmæglerlicens.

7. Ekspertise fra den finansielle sektor

Vi er et hold af yderst kompetente folk og tilsammen har vi over 30 års erfaring fra den finansielle sektor herunder pensionssektoren og vi har derfor nøje kendskab til hvordan jeres pensionsopsparing skal forvaltes på bedst mulig vis. Vores CEO & Co-Founder, Jon Lieberkind, har over 5 års erfaring fra den internationale storbank Bank of America - Merrill Lynch i både London og New York. Senest som Vice President & Investment Strategist i New York, hvor han arbejdede tæt sammen med investeringschefen (CIO) i Global Wealth & Investment Management. Vores CFO / Risk Officer & Co-Founder, Mathias Bredkjær, var førhen Analytics Consultant ved SAS Institute samt ekstern lektor ved Copenhagen Business School og KU. Vores medstifter og produktchef Jens Kam, har været Chief Legal Advisor i Danske Bank. Endelig, har vores Chief Investment Officer, Eric Crosby, mere end 15 års erfaring som portføljemanager i nogle af de førende danske pensionsselskaber.

8. Sådan investerer vi

Vores mål er at give dig et godt afkast til en god pris og med den risiko, der passer til dig. Vi investerer dine penge ud fra en langsigtet global strategi, hvor vi fokuserer på at opnå en god balance mellem de forskellige aktivklasser, så din pensionsopsparing bliver mindre følsom overfor op- og nedture på de finansielle markeder. For at opnå det bruger vi investeringsforeninger kaldet Exchange Traded Funds (ETFs), som giver dig eksponering mod flere tusinde forskellige aktier og obligationer med ganske få handler. Derudover gør vi hvad vi kan for at investere på en bæredygtig måde, uden at gå på kompromis med afkastet.

Læs meget mere om vores investeringsfilosofi, hvilke ETF'er vi investerer din pensionspenge i og meget mere lige her.

9. Brugerdrevet produktudvikling

Når vi siger at vores pensionsopsparing er lavet på den mindre virksomheds præmisser, så mener vi det. Vi har haft over 30 mindre virksomheder inde for at teste vores digitale produkt og give deres feedback. Resultatet er en pensionsopsparing, som er skræddersyet til jeres ressourcer og behov.

10. Hvordan registrerer vi os?

  1. Gå ind på vores website og påbegynd registrering. Her skal du udfylde nogle få informationer om din virksomhed.
  2. Derefter vælger du selv, hvilke medarbejdere der skal indgå i pensionsopsparingen og hvilken procentsats virksomheden ønsker at bidrage med. Hvis du er et enkeltmandsfirma, tilmelder du blot dig selv.
  3. Derefter vil de inviterede medarbejdere modtage en mail med link til at downloade vores app (som er lavet både til android og ios), hvorefter de selv opsætter deres pensionsopsparing i vores app.

Book en live produktpræsentation

For mange virksomheder er pension en kæmpe beslutning. Så stor, at det ender med at være sidste års nytårsforsæt. Det vil vi gerne lave om på i Grandhood. Så nu kan du booke en 15 minutters live præsentation ved at klikke her og så viser vi dig følgende:

  • Se hvordan virksomheden tilmelder sig digitalt på under 3 minutter, så du undgår en masse papir kontrakter
  • Virksomhedsdashboard og funktioner
  • Se hvordan den enkelte ansatte tilmelder sig i vores app på under 6 minutter, så de nemt kan på en pensionsopsparing
  • Indblik i vores app features, som gør det sjovere at følge med i din pensionsopsparing
  • Du får mulighed for at stille de spørgsmål du har

Og det bedste af det hele?

3 minutter og 18 sekunder... Det er den hurtigste målte virksomheds onboarding, vi har registreret indtil videre hos Grandhood. Det er kortere tid end det tager at have en friskbrygget kande kaffe klar.

Så kom i gang med at få jeres pensionsopsparing lige her.

Læs også vores blogindlæg 10 must reads for medarbejderen om vores pensionsløsning

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024