← Tilbage til blog oversigt

Grandhood lander historisk fondsmæglerlicens

For første gang i Danmarkshistorien har et venture finansieret FinTech startup modtaget en fondsmæglerlicens og er derved på hård kurs mod at disrupte den danske pensionssektor med deres innovative opsparingsløsning.

Det har taget os halvandet år at få licensen, så det er ikke noget man bare trækker i en automat. Det kræver benhårdt arbejde, vedholdenhed og et yderst kompetent team, at opnå den status indenfor finanssektoren som en fondsmæglerlicens er udtryk for”. Sådan lyder det fra Jens Kam, medstifter og CPO i Grandhood.Læs også artiklen i Børsen lige her.

Fondsmæglerlicensen kombineret med samarbejdet med Saxo Bank muliggør at Grandhood nu er i stand til at investere danskernes pensionsopsparinger. Netop adgangen til selv at tilrettelægge investeringsstrategierne er en af hovedårsagerne til, at Grandhood har valgt at gå efter en fondsmæglerlicens.

Vores ambition er at levere et billigt og godt alternativ til de eksisterende pensionsudbydere, hvor vi fokuserer på lave omkostninger og bæredygtighed. Dette kan netop lade sig gøre, når vi selv står for investeringsstrategierne, hvilket giver os fuld autonomi inden for lovens rammer til at strukturere det vi mener er det bedste produkt for kunderne” lyder det fra Jens Kam, medstifter og CPO i Grandhood.

Nu sker det som sektoren har frygtet i årevis

Grandhood landede i sommers en investering på ca DKK 20 mio, og fondsmægler licensen var altså den sidste store forhindring som skulle overvindes før Grandhood kan realisere sin ambition om at levere en pensionsopsparingsløsning til mindre virksomheder, som for alvor tager udgangspunkt i deres og medarbejdernes behov og ønsker.

Det er historisk, at et venture capital fundet dansk fintech startup har fået så tung en licens, og dette markerer for alvor begyndelsen på en tid, hvor den ekstremt monopoliserede pensionsbranche endelig bliver udsat for reel disruption fra en oprigtigt ny og aggressiv spiller” lyder det fra Jens Kam, medstifter og CPO i Grandhood.

Dette tyder godt for de danske pensionsopspareres fremtid, da der nu endelig er udsigt til et pensionsmarked med en sund konkurrence (prisen for den gennemsnitlige puljepension har på 3 år kun rykket sig fra DKK1,49 til 1,48, jf. “magasinet penge”).

Målet er i første omgang at hjælpe de omkring 350.000 selvstændige og ansatte i små virksomheder, som i dag ikke sparer op til pension, til at komme i gang med at spare op. Og netop den løsning som Grandhood går i markedet med søger med sin øgede fleksibilitet og valgfrihed særligt at tilpasse sig netop denne gruppes behov.

Springbræt til det Europæiske marked

Fondmæglerlicensen er også afgørende i relation til Grandhood’s internationale ambitioner, da man med en fonsmæglerlicens kan gør brug af EU’s passporting regler, hvorved Grandhood potentielt undgår at skulle søge om en ny licens, når de expanderer på det europæiske marked.

I første omgang er ambitionen at gøre det godt på det danske marked, men allerede i løbet af 2020 begynder Grandhood at vende blikket mod det store europæiske marked, som har en størrelse på omkring EUR 7.000 milliarder.

En eksklusiv klub

I 2017 var der ifølge Finanstilsynet 42 virksomheder som havde tilladelse som fondsmægler i Danmark, så det er et eksklusivt selskab Grandhood bliver en del af. Med en sådan licens følger et stort ansvar, da man jo får adgang til at tage vare på investeringen af andre menneskers opsparing. Af samme grund er de regulatoriske krav til fondsmæglere høje og er blevet stadig højere, som følge af de senere års stramninger af reglerne for den finansielle sektor.

Reguleringen er en kæmpe udfordring at overkomme, og selvom der er fornuft bag reglerne hæmmer de utvivlsomt konkurrencen fra nye aktører i den finansielle sektor. Nu er det endelig lykkedes os at slippe igennem nåleøjet, og vi er meget spændte på, hvordan vi bliver modtaget af både kunder og konkurrenter” lyder det fra Jens Kam, medstifter og CPO i Grandhood.

Læs også artiklen i Børsen lige her.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024