← Tilbage til blog oversigt

Ratepension: Sådan kommer små firmaer i gang med ratepension

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du bør oprette en pensionsordning i form af ratepension til dig og din virksomhed, så bør du læse med her. Flere studier viser at langt den største kilde til angst og bekymringer, det er din privat økonomiske situation, hvilket også hænger sammen med at mange ikke har et overblik over deres økonomiske situation - er den god eller dårlig?

Pension skal ses som en investering i dit fremtidige selv. Hvis du allerede som 30 årig begynder at sætte penge til siden til pension så vil de grundet rentes rente være meget mere værd om 30 år. Derudover, kan en ratepension ses som et attraktivt personalegode, hvorigennem man som beslutningstager i en lille virksomhed kan vise at man tager hånd om medarbejderne.

Overvejer du at komme i gang med firmapension? Vi har samlet en tjekliste over, hvad du skal have styr på inden lige her.

Desværre har de fleste selvstændige samt små og mellemstore virksomheder svært ved at komme i gang med en pensionsordning og hvorvidt de skal vælge alderspension, ratepension eller livrente. Vi vil derfor gå i dybden med hvordan og hvorfor du bør komme i gang med en ratepension.

Hos Grandhood er vi igang med at skabe Danmarks første 100% digitale og frivillige pensionsløsning i form af en ratepension for selvstændige samt små og mellemstore virksomheder og derved gøre pensionsopsparingen nem, billig og digital for denne gruppe, som desværre alt for ofte ikke passer ind i de store pensionsselskabers rigide og obligatoriske firmapensionsordninger. Vi tilbyder en digital onboarding, hvor du kan registrere din virksomhed på under 5 minutter og invitere de medarbejdere som ønsker en pensionsopsparing, hvorefter de med vores App kan oprette deres pensionsopsparing nemt og hurtigt.

Hvad er en ratepension?

Ganske kort er en ratepension en pensionsopsparing, der udbetales i rater, hvoraf navnet udspringer. Det vil typisk sige, at der udbetales et fast beløb hver måned ligesom hvis der var tale om en lønudbetaling. Ratepension er derfor en rigtig god måde at få en blød overgang fra mange år på arbejdsmarkedet med fast løn til livet i den tredje alder. Ratepension er altså en pensionsopsparing i form af et fast tillæg til din månedlige indtægt fra folkepensionen. Det er den mest udbredte pensionstype, hvorfor du også nemt kan komme i gang med den. En ratepension er den bedste mulighed, hvis du forventer at leve mindst lige så lang tid som gennemsnittet for din aldersgruppe.

Hvordan udbetales en ratepension?

Ratepension udbetales i ‘rater’ i form af månedlige betalinger over en periode på mellem 10 og 30 år og udbetalingerne starter når du når pensionsudbetalingsalderen. Udbetalingerne vil have samme størrelse hele vejen igennem din opsparings levealder og størrelsen af udbetalingerne beregnes ud fra din samlede opsparing på ratepensionen. Det samlede beløb fordeles ud på et antal udbetalinger, der svarer til den valgte løbetid. Helt konkret betyder dette altså at jo længere tid du vælger, udbetalingerne skal strække sig over, jo mindre får du udbetalt hver måned. Vælger du en udbetalingsperiode på 10 år, får du altså dobbelt så meget udbetalt om måneden, som hvis du vælger en udbetalingsperiode på 20 år.

Det er også værd at nævne, at du med en ratepension også selv bestemmer indskuddenes størrelse. Du kan oprette kontoen med engangs- eller løbende indbetalinger. Loftet for ratepension i 2020 er 62.173 DKK (inkl AMB) hvis du indbetaler via din arbejdsgiver. Hvis du indbetaler privat til en ratepension må du maksimalt indbetale 57.200 DKK i år. Det kan du læse mere om lige her.

Kom i gang med ratepension hos Grandhood

Grandhood er både billigere og nemmere end de store pensionsselskabers løsninger og så er vi 100% digitale. Derudover er det vigtigt at nævne, at vi har udviklet vores pensionsløsning i samarbejde med selvstændige og små til mellemstore virksomheder. Det betyder altså at du med Grandhood får en skræddersyet pensionsløsning, som tager højde for dine behov, ønsker og ressourcer som selvstændig eller lille til mellemstor virksomhed.

Læs også vores 3 bedste trin til at få en ordentlig pensionsopsparing, hvis du vil blive klogere på hvordan man opretter en pensionsopsparing samt vores Alt du bør vide om folkepension samlet ét sted. Bliv også klogere på hvordan man som selvstændig kommer igang med pension med vores pensionsløsning her.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024