← Tilbage til blog oversigt

Firmapension? Her er en tjekliste til, hvad du skal have styr på inden

Giv lige dig selv et skulderklap. At du er nået hertil tyder på, at du som beslutningstager er igang med at researche på firmapension. Allerede dér er du et skridt længere end de fleste, der driver en virksomhed. Men inden du laver en aftale med et pensionsselskab omkring din firmapension, er det en god idé at have nogle ting på plads.

Hvis du hellere vil snakke med os og få svar på dine spørgsmål vedrørende pension, så ring til os på 71 74 74 77 eller book en online gennemgang af vores pensionsløsning lige her.

Sæt dig ind i hvilke muligheder og pensionsløsninger, der findes, når det drejer sig om firmapension.

Det er feks. en god idé at kende forskellen på:

 • Opsparingsmuligheder: Ratepension, livrentepension og aldersopsparing. Fakta Om Pension har lavet et simpelt overblik over de forskellige opsparingsmuligheder lige her.
 • Obligatoriske og frivillige pensionsordninger.

Intern feedback

Firmapension og pensionsordninger forbindes tit med lange, kedelige møder, men sådan behøver det ikke at være. Tag en snak med relevante personer, der er med inde over beslutningen om firmapension. Det kan være med til at speede processen op, og sikre at alle har afstemt forventningerne til den pensionsordning i ønsker. Snakken om firmapension behøver ikke at være i form af et formelt og arrangeret møde, den kan tages meget nonchalant. Firmapension kan med fordel være noget I diskuterer på jeres ugentlige mandags møde eller over frokosten. En samtaleåbner kunne eksempelvis være “Ved i egentlig hvilke fordele vi har med vores firmapension?” og herefter åbner man snakken op omkring de forskellige muligheder, baseret på research du selv har lavet.

Relevante personer at snakke om firmapension med kan f.eks. være: Din chef, HR, den løn-ansvarlige, ekstern revisor og / eller medarbejderrepræsentanter.
Disse personer har alle indflydelse på valget omkring jeres firmapension, og hvilken ordning I skal have.

De væsentlige ting at finde ud af fra virksomhedens side:

 • Er der penge til, at virksomheden kan give pensionsbidrag?
 • Hvor meget ønsker medarbejderne at bidrage med?
 • Skal alle medarbejdere være med i ordningen, eller skal det være frivilligt?
 • Hvem skal være en del af ordningen? (alle fuldtidsansatte, deltidsansatte, studentermedhjælpere, osv.)
 • Ønsker virksomheden også at tilbyde de ansatte forsikringer (fx. Sundheds- og gruppelivsforsikring).

Vælg en løsning

Nu har du lavet research, fået input fra dine kollegaer og ved præcist hvilke betingelser en pensionsløsning skal opfylde. Nu mangler du kun at finde et pensionsselskab, der kan opfylde alle jeres ønsker til den perfekte firmapension. Der er et par ting, du kan kigge på eller spørge pensionsudbyderen om:

 • Samlede årlige omkostninger (ÅOK) for virksomheden og den ansatte.
 • Årlige omkostninger i procent (ÅOP).
 • Er der omkostninger forbundet med etablering- og/eller opsigelse af pensionsløsningen, og hvad er bindingsperioden?
 • Se hvad kunderne synes om pensionsselskabet på fx. Trustpilot og Facebook.

Det er også en god ide at bruge Fakta Om Pension, hvis du vil sammenligne pensionsselskabers forsikringsmuligheder, opsparingsmuligheder, priser (ÅOP) og afkast, hvilket du kan gøre lige her.

Er Grandhood løsningen noget for jer?

Grandhood er en pensionsløsning for virksomheder. Og som den eneste udbyder af firmapension, har vi både en frivillig og obligatorisk ordning - vi kalder dem for Mix'n'Match og All Inclusive. For begge ordninger gælder det, at medarbejderne som standard sparer op på en ratepension med overløb til livrente. Vores løsning er 100% fleksibel med transparente priser. Der er intet krav til virksomhedsbidrag, og virksomheden har også mulighed for at tilpasse bidraget til hver enkelt medarbejder. Hver medarbejder bestemmer helt selv, hvor meget de ønsker at bidrage med til deres egen pension. og de vil typisk først indbetale på en ratepension - op til ratepensionsloftet på 59.200, hvor der er fuldt fradrag, for derefter at indbetale på en livrente. Du kan læse mere om ratepension og fradrag her.

Kort om vores løsning:

 • Der er faste administrationsomkostninger på enten 49 kr eller 59 kr pr. måned - afhængigt af om man er på vores All Inclusive ordning eller vores Mix’n’Match ordning. Dette beløb bliver trukket direkte fra medarbejderens depot.
 • Den ansatte betaler maks. estimerede 0.95% i ÅOP. Efter 5 år er medarbejderens ÅOP faldet til estimerede 0.62%. Hvis du er interesseret i, hvordan vi investerer dine pensionspenge, så tjek vores blogpost Forstå vores investeringsunivers: ETF, ESG og hvorfor vi har valgt det, vi har i vores porteføljer.
 • Der er ingen omkostninger i forbindelse med etablering eller opsigelse af Grandhood, og der er heller ikke nogen bindingsperiode.
 • Det er muligt at tilvælge sundhedsforsikring via TRYG samt gruppelivsforsikring via vores partner Forenede Gruppeliv.

Hvis du har nogle spørgsmål til vores løsning eller gerne vil vide mere om, hvordan du bliver kunde hos Grandhood så er du mere end velkommen til at kontakte os på +45 71 74 74 77 - vi sidder klar til at hjælpe dig.

Nu er du nået til bunds, og det fortjener du endnu et skulderklap for. Forhåbentligt er du blevet klogere på firmapension, og hvilke muligheder for pension og forsikringer du har. Hvis du oven i købet kan se dig selv og din virksomhed tilfredse med de pensionsmuligheder Grandhood kan tilbyde, vil vi glæde os til at byde jer velkommen i jeres rejse med firmapension.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024