← Tilbage til blog oversigt

Derfor er det fedt, at din arbejdsgiver har en pensionsordning

Pensionsordning gennem din arbejdsgiver, firmapension eller arbejdsgiverbetalt pension. Kært barn har mange navne. Og ikke uden grund. For en arbejdsgiverbetalt pension er blandt de mest efterspurgte medarbejdergoder i dag. Og noget medarbejdere ofte spørger efter ved ansættelse og bruger aktivt i lønforhandlinger, når der måske skal lidt mere i lønningsposen.

Hvorfor er det så attraktivt at en arbejdsgiver har en pensionsordning - for både medarbejdere og arbejdsgiver?

Det virker måske åbenlyst, hvorfor det er attraktivt for en medarbejder, at der er en pensionsordning hos ens arbejdsgiver. Men vi tager den alligevel for god ordens skyld. I første omgang handler det for mange om kroner og øre. For helt åbenlyst får man som medarbejder en højere samlet lønpakke. Men samtidig bliver stadig flere danskere bevidste om pensionsopsparingens betydning for deres fremtidige økonomiske frihed. For ingen kan i dag bevare deres levestandard kun med en folkepension, og derfor bliver vi nødt til at have en pensionsopsparing ved siden af.

Men forsikringer har ofte en lige så stor betydning. For til en arbejdsgiverbetalt pensionsordning knytter der sig nogle bestemte forsikringer. Det er forsikring af medarbejderens liv, ve og vel, der sikrer både medarbejderes fremtidige indtægtsmuligheder, hvis de mister evnen til at arbejde eller bliver syge, men også af medarbejderens families økonomiske frihed, hvis medarbejderen skulle gå bort. Men kan man som medarbejder ikke bare tegne de forsikringer privat, tænker du måske? Jo, det kan man godt, men så koster de typisk i omegnen af det dobbelte. For ved en pensionsordning gennem sin arbejdsgiver får man nemlig særligt gode priser og vilkår.

Derudover er pension ofte et godt greb for en medarbejder, når der skal forhandles om en lønforhøjelse. For mange kan det nemlig være en måde at få lidt mere i lønningsposen, hvis der ikke er udsigt til at kunne få en reel lønstigning.

Hvad så med arbejdsgiveren?

Hvorfor er det så attraktivt at have en pensionsordning som arbejdsgiver, når det jo er en åbenlys udgift? Jo, det skyldes især den fordel, man som virksomhed opnår, når man skal fastholde og tiltrække medarbejdere. For da det som nævnt ovenfor er vigtigt for mange medarbejdere, at ens arbejdsgiver har en pensionsordning, står man som virksomhed og arbejdsgiver stærkere, hvis man netop har en pensionsordning. Helt grundlæggende handler det om, at man som arbejdsgiver signalere social ansvarlighed overfor sine ansatte. Og for mange virksomheder er rekruttering både dyrt og tidskrævende, så der kan en pensionsordning være en god måde at gøre den proces nemmere og måske endda spare nogle penge. Det stiller dig i hvert fald bedre, som arbejdsgiver, i kampen om de talentfulde medarbejdere. 

Ligesom forsikringer spiller en væsentlig rolle for medarbejderne, gør de det faktisk også som arbejdsgiver. Fx. hjælper en sundhedsforsikringer medarbejderen til at komme hurtigt i behandling uden om det offentlige, hvis medarbejderen bliver syg eller kommer galt af sted. På den måde kan medarbejderen hurtigt være tilbage på arbejde, hvis uheldet er ude. Derudover hjælper en tab af erhvervsevne forsikring med at dække en del af medarbejderens løn, hvis denne fx. skal på nedsat tid en periode. Derfor kan der faktisk være penge at spare som virksomhed og arbejdsgiver ved at have en pensionsordning, også selvom det i første omgang mere ligner en udgift. 

Det betaler sig

Det er altså derfor, at det er så attraktivt at have en pensionsordning, og det både som medarbejder og som arbejdsgiver. Det er nemlig en god forretning for begge parter. Og netop derfor har kært barn så mange navne - arbejdsgiverbetalt pension, firmapension og pensionsordning gennem din arbejdsgiver. Vælg selv din egen favorit. Men sørg for at have det på din arbejdsplads. 

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024