← Tilbage til blog oversigt

Arbejdsgiverbetalt Pension - Hvad er det, og hvordan fungerer det?

Arbejdsgiverbetalt pension er en vigtig del af en medarbejders samlede lønpakke og pensionsopsparing. Kort sagt er det en pension, som arbejdsgiveren indbetaler til, på medarbejderens vegne. Det kommer altså ud over medarbejderens egen indbetaling til dennes pension. En arbejdsgiverbetalt pension indeholder både forsikringer og opsparing og vil have bedre vilkår end en privat pensionsordning.

I Danmark er en arbejdsgiverbetalt pension en fast aftale for de arbejdsgivere, der er underlagt overenskomst. Det betyder, at alle arbejdsgivere skal tilbyde en pensionsordning til deres medarbejdere underlagt nogle bestemte vilkår, når virksomheden følger en given overenskomst. Men der er rigtig mange virksomheder i Danmark, der ikke er underlagt overenskomst, og mange af dem tilbyder slet ikke pension, enten fordi de ikke vil, eller fordi det kan være svært for dem at få en ordning, der matcher deres behov. Hos Grandhood har vi, som de eneste på markedet, to forskellige ordninger, så du netop kan få en ordning, der matcher dine behov. Du kan se vores to ordninger her.

Hvad er arbejdsgiverbetalt pension?

Arbejdsgiverbetalt pension er en del af medarbejderens samlede pensionsopsparing og er en pension, som arbejdsgiveren betaler ind på medarbejderens vegne. Det er en ordning hvor virksomheden har lavet en favorabel aftale, der sikrer gode vilkår, på vegne af flere eller alle medarbejderne i virksomheden. Det er et vigtigt element i at sikre en stabil indtægt, når man når sin pensionsalder, og vigtigt ift. at sikre gode vilkår på de forsikringer, der er tilknyttet en pensionsordning.

Arbejdsgiverbetalt pension er oftest struktureret på den måde, at arbejdsgiveren indbetaler et fast beløb til medarbejderens pensionsopsparing. Det kan også være en procentdel af medarbejderens løn eller en kombination af begge. Samtidig betaler medarbejderen normalt selv et bidrag til pensionen gennem ordningen.

Hvordan fungerer arbejdsgiverbetalt pension?

Arbejdsgiverbetalt pension fungerer ved, at arbejdsgiveren indbetaler penge på medarbejderens pensionskonto. Pensionspengene bliver herefter investeret i forskellige aktiver, som f.eks. obligationer og aktier, for at øge afkastet og gennem renters rente sikre en stabil indtægt ved pensionsalderen. En pensionsordning gennem en virksomhed er kendetegnet ved at have automatisk skatteindberetning, mulighed for en pensionstype, der hedder Livrente og ved at medarbejderen skal afgive færre eller ingen helbredsoplysninger, for at få adgang til de tilknyttede forsikringerne. Altså, markant bedre vilkår end ved privatpension.

Hvad er fordelene ved arbejdsgiverbetalt pension?

Der er mange fordele ved at have en arbejdsgiverbetalt pension. En af de største fordele er, at det giver langt bedre vilkår end en privat ordning. For en arbejdsgiver kan en arbejdsgiverbetalt pension være med til at tiltrække og fastholde kvalificerede medarbejdere. Det kan være en vigtig faktor, når man skal ansætte nye medarbejdere. Det er faktisk en af de mest efterspurgte medarbejdergoder i dag, og er derfor et markant konkurrenceparametre ved ansættelse af nye medarbejdere.I Grandhood tilbyder vi flere former for firmapension, dem kan du læse meget mere om her: Firmapension hos Grandhood.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024