“Når man vælger at flytte sit liv fra eksempelvis Kina og vælger at blive en del af team Nordgreen, så gør vi det ordentligt. Selvfølgelig gør vi det.”

Hvordan får man, som Nordgreen, 15-16 forskellige nationaliteter på sit team og samtidig skalerer sin forretning til en årlig omsætning på over 100 mio. kr.?

Ved at være ordentlig. Så simpelt lyder det fra Line Bork, HR-manager hos det Københavnske urmærke Nordgreen. Vi har sat hos Line i stævne, og vil prøve at lære, hvordan man skaber en arbejdsplads, som kan rumme både en kæmpe vækst og en mange nationaliteter - også når budgettet ikke nødvendigvis rækker til at være lønførende.
Mere om Grandhood  →

Kaffemaskinen summer stille med lyden af espresso, der er på vej. I de smukke lokaler med højt til loftet, planter og smykke fernisering er unge mennesker af mange forskellige nationaliteter samlet. Stemningen er uformel og smilene er mange. Vi er landet hos Blazer Capital, som Nordgreen er en del af. Vi er landet i selskab med Line Bork:

“Det der med, at vi gør tingene ordentligt er blandt andet, hvordan vi taler til hinanden, og hvordan vi er overfor hinanden. Jeg har stået i lufthavnen en søndag kl. 23.30 og hentet medarbejdere, der kom fra Kina, fordi det ville jeg selv synes var ret fedt. Når man vælger at flytte sit liv fra eksempelvis Kina og vælger at blive en del af team Nordgreen, så gør vi det ordentligt. Selvfølgelig gør vi det. Det er jo ikke strategi. Det er jo bare mennesker til mennesker. Ordentlighed er dét ord, der går igen for os, i alt hvad vi gør - både i forhold til produkt og mennesker.”

Grandhood_For_Messy_Weekend_Pension

"Jeg har selv været på arbejdspladser, hvor man tolererede the brilliant jerk. Den går ikke her. Vi har brilliant people, men alle opfører sig ordentligt… No jerks. Alle opfører sig ordentlig. Fordi, nej tak.”

MessyWeekend_Arbejdsglæde_Gasolin_Grill

No brilliant jerks og kulturelt fit

Nordgreen er lykkedes med at ansætte rigtig mange talenter, i et enormt konkurrencepræget marked, men hvordan?

“Vi er helt vildt bevidste om, at vi er ret privilegerede, når folk vælger os. Unge mennesker i dag kan virkelig vælge og vrage rigtig meget. Derfor er vi meget bevidste om, at vi ikke er lønførende, men at vi, og nu siger jeg ordet igen, er ordentlige. Det der med at vi gør tingene ordentligt, det er hvordan vi taler til hinanden. Altså, du vil aldrig møde en her i huset, der hæver stemmen eller tale grimt til hinanden. Det er måske lidt implicit, og samtidig er det ikke. Jeg har selv været på arbejdspladser, hvor man tolererede the brilliant jerk. Den går ikke her. Vi har brilliant people, men alle opfører sig ordentligt… No jerks. Alle opfører sig ordentlig. Fordi, nej tak.”

Line fortæller uddybende, at det har været enormt vigtigt at ordentligheden er forankret dybt i organisationen, at det er noget som skal være en del af hele organisationen - og måske endda specielt i ledelsen:

“Ved at have truffet den her beslutning helt fra organisationens start omkring at være ordentlig, er vi lykkedes med at skabe en kultur, man gerne vil være en del af. Og så har vi bare været gode til at tiltrække folk, som har det godt sammen. Vi hyrer selvfølgelig efter skills, men vi hyrer godt nok også efter kulturelt fit. Det kommer af, at vi har nogle vanvittig sympatiske typer, der sidder og bestemmer hvordan virksomheden skal drives.”

“Man er ansvarlig for de ting, man selv kan tage kontrol over. Og det bør man. Det bør man i hvert fald forholde sig til. Det er pension en del af for mig.”

Se Grandhoods pensionsløsninger →

Voksen og ansvarlig, med styr på pensionen

“Min egen historie er jo også, at jeg selv har været i udlandet det meste af et årti. Der havde jeg ikke pension. Så da jeg kom tilbage til Danmark, så var det sådan en, der altid lå lidt i baghovedet. Derfor sagde jeg til mig selv: Nu opfører jeg mig ordentlig. Nu er jeg lige voksen og ansvarlig. Nu får jeg lige styr på det.

Så for mig var det en no-brainer. Selvfølgelig skal vi have det. Og selvfølgelig ville jeg helst have, at vi som virksomhed var i stand til give vores medarbejdere den fuld pakke. Det når vi også til. Det ved jeg. Der er vi ikke endnu, men i det mindste kan vi give dem noget og stille pension til rådighed. Og det var også vildt vigtigt for os, bare at få kommunikeret ud at det er noget, vi gerne vil give vores medarbejdere, og at pension er en mulighed, når man er ansat i Nordgreen.”

Grandhood_Pension_Uden_Ventetid

Hvorfor Grandhood?

Jeg kontaktede selvfølgelig langt de fleste store. Og så siger de; det vil de super gerne hjælpe mig med. Det betyder bare at over hele linjen så skal I have hele pakken og i øvrigt samtlige medarbejdere der nogensinde kommer til skal i øvrigt også have den her ordning.

På det tidspunkt var vi jo stadig så meget en startup, early scale-up fase. Det er på nul måder aktuelt. Det var simpelthen for ufleksibelt og for uigennemsigtig. Det var helt 100 de to ord der betød mest. Og så bliver jeg jo ganske lykkelig da jeg finder ud af at der jo er alternativer. Og bliver også forundret over egentlig af hvor nye i er. Fordi lige såvel som jeg havde brug for noget som var fleksibelt og som kunne tilpasses individuelt. Så er jeg mindst lige så gammeldags, at jeg kan ikke forsvare eller anbefale noget eller stå inden for noget, hvis jeg ikke vidste om i var ordentlige. Alle bokse kan jeg huske, at jeg så mærker får checket af efter de første par samtaler. Jeg er dog stadig typen der lige skal sove på det. Jeg kan huske, jeg spurgte dig, om jeg måtte stille spørgsmål til dig som jeg var 4 år gammel. Det måtte jeg gerne.

Efter det så kiggede jeg ikke så mange andre steder hen, faktisk. Fordi i checkede de bokse fuldstændig ift. Fleksibilitet, hvordan jeg kunne customize det, uden at det blev et eller andet pakkeløsning jeg ikke kunne gennemskue.

Book en snak

Om Nordgreen

Nordgreen begyndte i 2017 med ideen om et ”aktivt” brand, der bruger veldesignede ure til at sætte gang i en positiv ændring. Nordgreens grundlæggere, Pascar Sivam og Vasilij Brandt, forestillede sig ur-designs med rødder i den rige skandinaviske tradition, der sammenkobler formål og funktionalitet med et tidløst look, der kan bruges på tværs af generationer.

De er 100% forpligtede til at sørge for at deres miljømæssige aftryk er nul, og de føler et ansvar for at give tilbage hvor de kan og hjælpe dem der virkelig har brug for det.

Mere om Nordgreen  →