“Vi prøver at skabe nogle vilkår som folk synes er gode, og samtidig giver dem noget sikkerhed. Vi vil gøre det på en måde som harmonerer med vores værdier.”

Banana CPH har ofte været i medierne med succeshistorier om deres kamp for at redde bananer og stoppe madspild. Deres plantebaserede produkter vinder kontinuerligt priser for kvalitet og smag og sortimentet udvider sig løbende. Forretningen har i løbet af de sidste par år gennemgået en transformation fra at være en B2C til B2B virksomhed.

Vi har mødt Christian Cordius, stifter af Banana CPH til en snak om de bump på vejen, der unægtelig er som iværksætter.

Når vi træder ind på Banana CPH’s nye kontor i nordvest er det første, der møder os, kontorhunden, “Shipa”, som er Christians tro følgesvend. Christian hilser os velkommen, glæden og stoltheden over den nye base er ikke til at tage fejl af. Lounge musik spilles i højtalerne, Banana CPH’s logo på væggen pryder kontoret med det gule bløde neonlys og deres produkter står selvfølgelig på display over i hjørnet. Der hænges billeder op og tales indretning, da de stadig er ved at komme på plads i de nye lokaler, men atmosfæren har de allerede helt styr på. Det er rart og afslappende og man føler sig med det samme velkommen.

Christian Cordius, stifter af Banana CPH fotografet i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.
Christian Cordius, stifter af Banana CPH fotografet i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.

"Fokus på trivsel og miljøet er det allervigtigste for at vi kan lykkes."

Banana CPH på deres kontor i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.

Mindre drift. Mere trivsel.

Christian Codius vil gerne være bedre til at nyde processen og huske at fejre både de store og små ting. Og nyde det man laver i nuet. “Som founder sker der så mange ting hele tiden, at man hurtigt glemmer det gode der sker. Man kigger altid efter det næste eller et andet problem der skal løses og så på et eller andet tidspunkt bliver det bare ligegyldigt, hvis man ikke nyder de gode ting der sker. Bare det her med at vi har det her kontor nu og vi har ansatte, det er jo helt fantastisk.”

Efter pandemien har Banana været meget driftsorienteret for at overleve og kunne omdanne virksomheden til det, det er i dag. Men nu vil de sætte mere fokus på trivsel og miljøet.” Det er det allervigtigste for at vi kan lykkes" siger Christian Cordius.

På kontoret i Nordvest sidder de seks medarbejdere og planen er, at de skal være 20 medarbejdere i slutningen af 2025. Udover de nye lokaler, er der frokost, pension, og fælles yoga og meditation.

“Jeg tror på, at hvis vi kan tilbyde en pensionsordning, så giver vi noget mere ro i baglandet.”

Mere om Grandhood →

“Vi prøver at skabe nogle vilkår som folk synes er gode, og samtidig giver dem noget sikkerhed. Vi vil gøre det på en måde som harmonerer med vores værdier. Og det er også derfor vi samarbejder med Grandhood på pension.”

Christian tilbyder sine medarbejdere en pensionsordning for at skabe de bedste rammer og mener det er noget alle bør gøre. “Jeg tror på, at hvis vi kan tilbyde en pensionsordning, så giver vi noget mere ro i baglandet. At det blev Grandhood skyldtes den intuitive løsning, hvor man selv kan vælge forskellige løsninger. Alt i alt var det bare den rigtige pakke for os”.

Banana CPH er på Grandhoods frivillige løsning, Mix‘n’Match. Skal vi hjælpe dig med at få samme fleksible løsning?

Se vores produkter →
Christian Cordius, stifter af Banana CPH fotografet i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.

“Jeg blev bare ramt og kunne mærke at min krop gav op, energien forsvandt fuldstændig ligesom luften der går af en ballon. Bare det at lave en kop kaffe var helt uoverskueligt.”

Christian prøver også at gøre mere for sin egen trivsel. Han mener generelt der skal være større fokus på trivsel som iværksætter. Hvis man skal lykkes som iværksætter, skal man vide hvad man går ind til og kulturen skal ændres, mener Christian. “Iværksætteri er fedt, men det er også hårdt”.

Udover Banana CPH’s succeshistorier har Christians liv som iværksætter også været præget af stress og svære beslutninger. Han har selv været en del af den kultur, hvor han arbejdede fra morgen til aften uden at holde fri. Da han endelig gjorde, sagde kroppen fra. “Jeg blev bare ramt og kunne mærke at min krop gav op, energien forsvandt fuldstændig ligesom luften der går af en ballon. Bare det at lave en kop kaffe var helt uoverskueligt.”

Christian Cordius, stifter af Banana CPH fotografet i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.
Christian Cordius, stifter af Banana CPH fotografet i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.

Han opsagde derfor sin stilling og tog en pause. Han vendte tilbage til studierne, som bragte ham på seks måneders udveksling på Hawaii.
Da han kom til Hawaii, havde han brug for ro, og stedet gav ham netop dette. Han fik mulighed for at komme ned i gear og slappe af. Det var på Hawaii han fik ideen til Banana Cph og da han kom hjem, gik han i gang med det samme, nu havde han nemlig fået det godt igen.

Men den turbulente tid i Banana CPH under og efter pandemien med nedlukning, fyringer og konflikter fik stressen til at vende tilbage.

“Det gør jo at folk ikke har lyst til at springe ud i iværksætteriet og det hæmmer væksten, innovationen og kreativiteten”

I dag er Banana CPH et godt sted og der sker gode ting.
Christian beskriver stadig sig selv som en smule stresset, men han er blevet bedre til at balancere det. Han har lært at være bedre til at være i det, mediterer, og ikke arbejde lige så meget. Den sidste del er der en helt naturlig årsag til, nemlig at han er blevet far.

Efter at være blevet far, er det endnu vigtigere for Christian at passe på sig selv og sit helbred. Derfor har det også været vigtigt for ham selv at være med i firmaets pensionsordning og være forsikret nu hvor han er blevet far.

“Jeg har fundet ud af både på egen krop og fordi jeg er blevet ældre, at det ikke handler om at arbejde i døgndrift. Det er i hvert fald den kultur vi skal ud af. Det gør jo at folk ikke har lyst til at springe ud i det og det hæmmer væksten, innovationen og kreativiteten. Man kan sagtens have succes og trives ved at arbejde færre timer, og det er okay.”

Christian taler åbent om hvordan han har det, både fordi det hjælper ham selv, men han håber samtidig også at det kan hjælpe andre og sætte mere fokus på trivslen inden for iværksætteri.

Christian Cordius, stifter af Banana CPH fotografet i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.

Christians vigtigste råd til nye iværksættere

  • Meditation, yoga og vejrtrækning.
  • Nyd processen og husk at fejre de små ting.
  • Få en co-founder, så du ikke er alene om beslutningerne.
  • Omgiv dig med gode mennesker og lad dem gøre det de er gode til.
  • Planlæg din tid og sørg for at sætte en god struktur op for dig selv.
Banana CPH på deres kontor i portræt af Banana CPH som Grandhood kunde.

Om Banana CPH

Banana CPH blev stiftet i 2018 af Christian Cordius. De er gået ind i madspildskampen og fokuserer på bananen, der er den mest kasserede frugt i verden. 40% af alle bananer bliver kasseret. I 2022 blev der produceret 120 mio. ton bananer.

Banana CPH prøver at redde så mange bananer fra Skandinavien som muligt og lave det om til plantebaseret kvalitetsprodukter, som is, kager, cookies, flødeboller mm.  Alle produkter bliver produceret i Danmark. Produkterne kan købes i Superbrugsen, Kvickly, Meny, 7/11, Mad & Vin og udvalgte restauranter og cafeer.Banana CPH’s bananbrød vandt prisen for bedste produkt i kategorien konfekture ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem i 2021. Deres gulerodskage vandt i samme kategori i 2023.

Mere om Banana CPH →