← Tilbage til blog oversigt

Grandhood og Saxo Bank indgår FinTech partnerskab

Digitalisering og udnyttelse af ny teknologi er kernen i et nyt partnerskab mellem Grandhood og Saxo Bank. Grandhood skaber en intuitiv og digital pensionsløsning for tusindvis af selvstændige og små virksomheder og deres ansatte med fundament i Saxo Banks investeringsteknologi.

Danske Grandhood blev stiftet i 2017 som verdens første pensionsselskab, der tilbyder en 100 % digital pensionsløsning til selvstændige og små virksomheder, hvor selvstændige samt firmaer og dets ansatte hurtigt og nemt kan registrere sig digitalt, og gennem en app følge med i deres pensionsopsparing så man som kunde altid har overblik og kontrol med sin pension. Grandhood kommenterer:

”Den gode pensionsløsning har hidtil ikke været praktisk tilgængelig for små virksomheder og selvstændige, og det ønsker vi at lave om på. Grandhood kan give de små virksomheder adgang til god rådgivning og billigere og bedre investeringsmuligheder, fordi vi har en digitaliseret og dermed meget skalerbar forretningsmodel”.

Relevant pensionsløsning til selvstændige og små virksomheder

Grandhood har en ambition om at levere en relevant pensionsløsning til selvstændige og små virksomheder, som udgør en stor del af de ca. 750.000 danskere som i dag ikke sparer op til deres alderdom, hvilket en opgørelse fra Finansministeriet viser. Det er et alvorligt samfundsmæssigt problem, og vi risikerer, at det medfører en yderligere skævvridning af vores samfund, når denne gruppe af mennesker når pensionsalderen. Grandhood baserer sine løsninger på en ny prismodel, med en lav månedlig abonnementsbetaling for virksomheden pr. medarbejder, kombineret med en lav ÅOP for den enkelte ansatte.

Grandhood baserer sine porteføljer på prisbillige indeksfonde, ETF, fordi det er et billigere og bedre alternativ til aktivt forvaltede investeringsforeninger. 9 ud af 10 aktive porteføljeforvaltere underperformer deres relevante benchmark over enhver given 10 årig periode, viser en undersøgelse udarbejdet af AEI (American Enterprise Institute). Dette er et problem, da aktive porteføljeforvaltere er væsentlig dyrere end de passivt forvaltede investeringsforeninger som ETF ́er. Danske pensionsopsparer betaler dermed alt for ofte for noget de ikke får.

Grandhood kommenterer: ”Der er et helt naturligt match mellem Grandhood og Saxo Bank i måden vi prioriterer teknologiske muligheder. Vi har snakket med stort set alle store nordiske banker og valget faldt på Saxo Bank, som i vores optik er den mest digitale og fremsynede bank, hvilket er et godt match til vores digitale pensionsløsning. Saxo Bank deler vores mindset, vision og villighed til at indgå dette strategiske partnerskab, med henblik på at skabe de bedste forudsætninger for brugere af Grandhoods pensionsløsning.”

Win-win partnerskab

Saxo Banks COO, Søren Kyhl kommenterer i forlængelse heraf:

”Vi er glade for at indgå et partnerskab med Grandhood og kunne understøtte dem og deres kunder med vores teknologi. Samarbejdet er et godt eksempel på hvorfor vi mener, at partnerskaber vil være den næste disruptive faktor i den finansielle sektor. Grandhood kan nu fokusere på den gode digitale kundeoplevelse og en god porteføljesammensætning, mens vi leverer infrastruktur, forbindelse til globale kapitalmarkeder og markedets skarpeste priser til kunderne. Grandhood sparer tid og kræfter på udvikling og vi får mere aktivitet igennem Saxo Bank. Det er win-win. Der er stort behov for gode digitale kapitalforvaltningsløsninger i Danmark. Danske forbrugere betaler mere end 10 mia. kr. i gebyrer hvert år for at få forvaltet deres opsparinger. Med løsninger som dem fra Grandhood kan vi forhåbentlig reducere den regning for danske forbrugere.”

Grandhood er stiftet i januar 2017 af adm. direktør Jon Lieberkind, COO Jens Kam og CAO Mathias Bredkjær. Jon er tidligere Vice President & Investment Strategist i Bank of America Merrill Lynch i New York, Jens har en fortid i Danske Bank som Chief Legal Adviser og Mathias er tidligere Analytics Consultant i computersoftware virksomheden SAS Institute og har derudover en fortid som trader i Danske Bank. Ud over de tre medstiftere består Grandhood også af et advisory board bestående af entreprenør Lars Thrane, medstifter af Implement Consulting Group Jens Vasehus, Professor of Finance på CBS Jesper Rangvid og entreprenør og investor Johan Lorentzen som er chairman of the board. Grandhoods investorer består ud over Jens Vasehus og Johan Lorenzen også af PreSeed Ventures & Seed Capital samt business angel og VC founder af Humbition Frederik Roikjer.

← Tilbage til blog oversigt

“Kvinders pensionsformue er mindre end mænds. Det gap vil vi gøre vores for at lukke.”

Mie Ejdrup

Co-Founder & CCO

Finematter logo I hvid i .webp format Finematter er kunde hos Grandhood
Læs historie  →

Gratis e-bog

Bogen du ville ønske, du havde læst noget før.

Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2023

Firmapension kan være svært, men det behøver det ikke være. Derimod er det faktisk ret fedt. Det har vi skrevet en e-bog om.

Læs den, og bliv klædt på til at vælge firmapension.

Download gratis e-bog
Forsiden på Grandhoods e-bog med de syv mest oversete fordele ved firmapension 2024