Livsforsikring

Med en livsforsikring får din familie en sum udbetalt, hvis du dør, inden du går på pension. På den måde sikrer du, at de ikke behøver bekymre sig om økonomien i en svær tid.
En livsforsikring er derfor en god idé til dig, som gerne vil sikre dine nærmeste økonomisk tryghed, skulle uheldet være ude.

Du kan tjekke om du allerede er dækket af en livsforsikring hos PensionsInfo.

Hvad dækker en livsforsikring?

En livsforsikring dækker helt enkelt over død. Der er flere muligheder for udbetaling af en livsforsikring, som du selv kan vælge.
Vil du fx gerne have at alle pengene skal udbetales på én gang, og kun til din partner, og ikke børnene?
Eller vil du hellere udbetale pengene over længere tid i forskellige rater, til både børn og partner?

Den fleksibilitet får du naturligvis hos Grandhood, når du tegner livsforsikring hos os gennem vores pensionsordning.

Der er valgfrihed, om du ønsker at tegne forsikringen gennem pensionsordningen. Dog vil du kun kunne få adgang til forsikringerne gennem pensionsordningen. Og det vælger mange af vores kunder også netop at gøre, da forsikringerne tilbydes til fordelagtige priser.

Hvad er prisen på en livsforsikring?

Gennem Grandhood og Velliv får du adgang til attraktive priser på forsikringer, og herunder også livsforsikringer.
Der er forskellige prisklasser afhængigt af, hvilket arbejde du beskæftiger dig med, og hvor meget du vil forsikres for.

Pris samt forsikret beløb ved livsforsikring for: Ledelse og Tilsyn, Kontor og Funktionærer, Salg og Service*
Pris samt forsikret beløb ved livsforsikring for: Håndværkspræget/Faglært arbejde, Operatør, Montering og Transport, Ufaglært arbejde, Militært arbejde*

*For virksomheder med branchekode 88 (institutionsophold) gælder særlige vilkår
Priserne i begge skemaer er opgjort efter skat. Vi opgør opdaterede priser hvert år ved udgangen af året. Ovenstående priser er således fra december 2020.

Helbredserklæring før aftale om livsforsikring

Før der bliver indgået en aftale om livsforsikring, skal du aflevere en personlig helbredserklæring, der går mellem 1-10 år tilbage (dette afhænger af dækningen), som Grandhood og Velliv kan godkende.

Priser på pension for selvstændige

For at gøre det enkelt og overskueligt for ansatte i små og mellemstore virksomheder, har vi hos Grandhood altid været transparente om vores priser. På den måde kan du have tryghed i hverdagen og bruge energien på dit arbejde i stedet.

Du betaler 59 kr. om måneden pr. deltagende medarbejder, og vælger man en ren indeksforvaltet investeringsprofil, er det altid til under 1% i ÅOP - og sådan bliver det ved med at være. 

Og ÅOP er netop én af de vigtigste faktorer, du skal have for øje, når du vælger pensionsselskab. Administrationsomkostninger varierer nemlig meget fra selskab til selskab.

Kunder hos Topdanmark betalte i 2019 godt 3.000 kr. i administrationsomkostninger. Til sammenligning betalte kunder hos Velliv blot 1.000 kr. i samme periode. Det viser tal fra Finanstilsynet.
Pengene trækkes fra pensionsopsparingen, og kan på sigt have stor betydning for din endelige pension. Det er derfor vigtigt, at du medtænker dette i din pensionsplan.

Et andet vigtigt element i din pensionsplan er naturligvis mængden af penge, du er villig til at sætte til side. Er du i tvivl om, hvor meget du skal sætte til side om måneden? Læs mere om, hvor meget du skal spare op i pension her.

Pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på

Når man står som selvstændig i egen virksomhed, som skal driftes og vækstes, så kræver det en masse tid og penge og derfor tænker mange selvstændige ikke over pensionen, da det simpelthen ikke prioriteres.

Men ligeså vel man som selvstændig vil investere i sin egen virksomhed, så bør man også investere i sit fremtidige jeg og derved skabe de bedste forudsætninger for en tryg alderdom uden de store økonomiske bekymringer. På denne måde putter du nemlig ikke alle æg i en kurv, i dette tilfælde din virksomhed.

Dette er en massiv fordel, fordi hvis din personligt ejede virksomhed går konkurs så risikerer du at miste alt i virksomheden såvel som på privatsiden og har du husket at spare op til pension, så står du altså bedre stillet til din tredje alder.

Hos Grandhood er vi netop på en mission om at skabe verdens første 100% digitale pension for selvstændige og små virksomheder og derved gøre pensionopsparingen nem, billig og digital for selvstændige og små virksomheder, som desværre alt for ofte ikke passer ind i de store pensionsselskabers rigide og obligatoriske firmapensionsordninger.

Problemet og løsningen hvad angår pension for selvstændige

Problemet der synes at være for selvstændige når det kommer til pensionsopsparingen er, at størstedelen har en yderst svingende indkomst, hvor der nogle måneder eller år kan være mange penge til rådighed for indbetaling til en pensionsopsparing og andre år kan situationen være helt anderledes. Og i og med at man som selvstændig som regel ikke er underlagt en arbejdsmarkedspensions og derved ikke sparer automatisk op, så er det op til den individuelle at sætte sig ind i det komplekse pensionssystem.

Men heldigvis er pension for selvstændige ikke så besværligt som de fleste går og tror. Lad os prøve at tage et kig på følgende eksempel:

Lad os antage at du som selvstændig sparer 100 kr. op hver måned i 35 år, så ender du med en samlet opsparing på 141.745 kr. (forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 6%). Lad os antage at du så øger den månedlige opsparing til 2.000 kr., bliver resultatet et imponerende beløb på lidt over 2,8 millioner kr. Hvad kan du lære af dette?

Først og fremmest viser eksemplet bare, at det nytter altså noget, selvom du sparer meget små beløb op, når bare du sparer op over lang tid.

Stor valgfrihed af pension som selvstændig

Så når det kommer til pension for selvstændige, så er der altså en lang række fordele ved at spare op til pension frem for at lade hele overskuddet stå i din virksomhed:
1. At få en pensionsløsning giver dig mulighed for mere aktiv investeringspleje af din opsparing.
2. En opsparing på en pensionsordning er kreditorbeskyttet.
3. Med en pensionsopsparing opnår du uafhængighed af din virksomheds værdi, når du går på pension.

Pension for selvstændige med Grandhood

Vi håber, at du med denne blog omkring hvorfor pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på, er blevet lidt klogere på hvorfor du bør oprette din pensionsopsparing i dag. Hvis du ligesom tusindvis af andre selvstændige står uden en pensionsopsparing i dag, så kan Grandhood hjælpe dig med at komme i gang med vores digitale app-baserede pension for selvstændige der er gjort enkel, digital, billigere og med mulighed for gode investeringsafkast.

Læs også vores 3 bedste trin til at få en ordentlig pensionsopsparing, hvis du vil blive klogere på hvordan man opretter en pensionsopsparing samt vores 3 simple trin til at oprette en firmapensionsordning.