Forsikring ved kritisk sygdom

Hvis du bliver ramt af en kritisk sygdom, kan hele grundlaget for dit og din families liv hurtigt blive omvæltet. 
Med en forsikring ved visse kritiske sygdomme får du udbetalt et skattefrit beløb, som du og familien kan bruge, præcis som I vil, hvis du skulle blive ramt af alvorlig sygdom. Det kan for eksempel være til at betale ekstra udgifter i forbindelse med den kritiske sygdom eller til at forsøde dit og familiens liv i en svær og udfordrende tid.

Hvad er kritisk sygdom?

Hvis du for eksempel bliver ramt af en blodprop i hjertet, eller der opstår brand og du får slemme tredjegradsforbrændinger, kan du med en forsikring ved kritiske sygdomme modtage en stor engangsudbetaling — der vel og mærke er skattefri.
Se nedenstående liste for typiske sygdomme, som forsikringen dækker.

Liste over kritiske sygdomme, som forsikringen typisk dækker

Det vil fremgå af dine forsikringsbetingelser, hvilke kritiske sygdomme din forsikring helt specifikt dækker over.
Du finder dine forsikringsbetingelser hos PensionsInfo.
Mange af de følgende sygdomme (pr. 1. januar 2020) vil dog typisk være inkluderet i dine forsikringsbetingelser:

Der er valgfrihed, om du ønsker at tegne en forsikring ved kritisk sygdom gennem vores pensionsordning.
Dog vælger mange af vores kunder at gøre netop dette, da vi tilbyder forsikringer til fordelagtige priser.

Hvor meget kan man få i udbetaling med en forsikring ved kritisk sygdom?

Det afhænger af af det beløb, du har valgt du gerne vil have din familie får udbetalt ved din død. Ud fra det betaler du et beløb hver måned for at have forsikringen.
Se evt. skemaerne i forrige afsnit for en komplet oversigt over de forskellige trin for udbetaling og præmiebeløb.
Vær opmærksom på, at en forsikring ved kritiske sygdomme ikke dækker tab af erhvervsevne. En tab af erhvervsevne-forsikring går ind og dækker din månedlige indkomst, således du fortsat har den samme indkomst som før uheldet. En tab af erhversevneforsikring er i øvrigt en løbende udbetaling, mens visse kristiske sygdomme er en engangsudbetaling.

Forskellen her er også, at tab af erhvervsevne-forsikringen giver dig løbende udbetalinger, mens en forsikring ved kritisk sygdom er et engangsbeløb.
Du bør eventuelt overveje at tegne begge forsikringer - så er du økonomisk sikret både i starten af forløbet, såvel som over længere tid. Den ene forsikring giver dig økonomisk råderum i begyndelsen, hvor medicin og hospitalsregninger kan komme som et chok. 

Efter noget tid vil pengene naturligvis være brugt op, og her vil en tab af erhvervsevne-forsikring gå ind og dække dit indkomsttab, idet du ikke kan arbejde på samme måde, som før du blev syg.

Hvis du er i tvivl om, hvilke forsikringer du har behov for, eller blot har yderligere spørgsmål til vores forsikringer, kan du altid kontakte os på: + 45 71 74 74 77 eller hello@grandhood.dk

Hvad er prisen på en tab af erhvervsevne forsikring?

Gennem Grandhood og Velliv får du adgang til attraktive priser på forsikringer. Der er forskellige prisklasser afhængigt af, hvilket arbejde du beskæftiger dig med, og hvor meget du tjener.
Du kan se priserne i vores brochure for forskellige lønniveauer og arbejdstype.

Hent brochure