Pension for selvstændige gjort simpelt med Grandhood


“13 pct. selvstændige har ingen pensionsopsparing, og ifølge ny rundspørge, om pension for selvstændige, har mange ingen planer om det. Det handler om at leve livet, siger iværksætterpar” Sådan lyder det i en artikel bragt i Børsen.

Det handler nemlig lige præcist om at leve livet, hele livet vel og mærke. Fordi når man som 60 årig går ind i den tredje alder og kan se frem til i gennemsnit 20 år på pension, også når man kommer som selvstændig, så ser fremtidsudsigterne knap så sjove ud med en pensionsopsparing på 0 kr. Derfor kan du her blive klogere på hvorfor pension for selvstændige er yderst vigtigt!

Overvejer du at komme i gang med firmapension? Vi har samlet en tjekliste over, hvad du skal have styr på inden lige her.

Pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på

Når man står som selvstændig i egen virksomhed, som skal driftes og vækstes, så kræver det en masse tid og penge og derfor tænker mange selvstændige ikke over pensionen, da det simpelthen ikke prioriteres. Men ligeså vel man som selvstændig vil investere i sin egen virksomhed, så bør man også investere i sit fremtidige jeg og derved skabe de bedste forudsætninger for en tryg alderdom uden de store økonomiske bekymringer. På denne måde putter du nemlig ikke alle æg i en kurv, i dette tilfælde din virksomhed. Dette er en massiv fordel, fordi hvis din personligt ejede virksomhed går konkurs så risikerer du at miste alt i virksomheden såvel som på privatsiden og har du husket at spare op til pension, så står du altså bedre stillet til din tredje alder.

Hos Grandhood er vi netop på en mission om at skabe verdens første 100% digitale pension for selvstændige og små virksomheder og derved gøre pensionopsparingen nem, billig og digital for selvstændige og små virksomheder, som desværre alt for ofte ikke passer ind i de store pensionsselskabers rigide og obligatoriske firmapensionsordninger.

Problemet og løsningen hvad angår pension for selvstændige

Problemet der synes at være for selvstændige når det kommer til pensionsopsparingen er, at størstedelen har en yderst svingende indkomst, hvor der nogle måneder eller år kan være mange penge til rådighed for indbetaling til en pensionsopsparing og andre år kan situationen være helt anderledes. Og i og med at man som selvstændig som regel ikke er underlagt en arbejdsmarkedspensions og derved ikke sparer automatisk op, så er det op til den individuelle at sætte sig ind i det komplekse pensionssystem. Men heldigvis er pension for selvstændige ikke så besværligt som de fleste går og tror. Lad os prøve at tage et kig på følgende eksempel:

Lad os antage at du som selvstændig sparer 100 kr. op hver måned i 35 år, så ender du med en samlet opsparing på 141.745 kr. (forudsat et gennemsnitligt årligt investeringsafkast på 6%). Lad os antage at du så øger den månedlige opsparing til 2.000 kr., bliver resultatet et imponerende beløb på lidt over 2,8 millioner kr. Hvad kan du lære af dette? Først og fremmest viser eksemplet bare, at det nytter altså noget, selvom du sparer meget små beløb op, når bare du sparer op over lang tid.

Derudover skal man også bide mærke i, at selvstændige som udgangspunkt er dem, der har mest valgfrihed og mindst tvang hvad angår at spare op til pension. Man er altså som selvstændig ikke underlagt en dyr og besværlig firmapensionsordning med høje gebyrer. Dette bør man altså som selvstændig se som et stort plus, da det giver muligheden for at finde den bedste pensionsløsning der netop passer til ens behov.

Så når det kommer til pension for selvstændige, så er der altså en lang række fordele ved at spare op til pension frem for at lade hele overskuddet stå i din virksomhed:

1. At få en pensionsløsning giver dig mulighed for mere aktiv investeringspleje af din opsparing.

2. En opsparing på en pensionsordning er kreditorbeskyttet.

3. Med en pensionsopsparing opnår du uafhængighed af din virksomheds værdi, når du går på pension.

Pension for selvstændige med Grandhood

Vi håber, at du med denne blog omkring hvorfor pension for selvstændige er vigtigt at fokusere på, er blevet lidt klogere på hvorfor du bør oprette din pensionsopsparing i dag. Hvis du ligesom tusindevis af andre selvstændige står uden en pensionsopsparing i dag, så kan Grandhood hjælpe dig med at komme igang med vores digitale app-baserede pension for selvstændige der er gjort enkel, digital, billigere og med mulighed for gode investeringsafkast.

Læs også vores 3 bedste trin til at få en ordentlig pensionsopsparing, hvis du vil blive klogere på hvordan man opretter en pensionsopsparing samt vores 3 simple trin til at oprette en firmapensionsordning.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

Vi hjælper dig gerne videre med at komme igang. Du kan booke en gratis 30 minutters online demo af Grandhood, hvordan man bliver kunde og få besvaret eventuelle spørgsmål fra en af vores eksperter.

Book en demo