Øg medarbejdertrivsel og fokus på sundhed


Sammen med økonomi er helbred og sundhed nogle af de ting som beskæftiger danskernes bekymringer mest.

Som arbejdsgiver er der mange måder at angribe medarbejdertrivsel og sundhedsfremme på. Typisk ser man virksomheder adressere de fem klassikere; kost, rygning, alkohol, motion og stress. Undersøgelser har nemlig vist, at det kan betale sig for virksomheder at arbejde systematisk med sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Det er dog vigtigt at huske, at ingen indsats på dette område er for lille og det er derfor muligt for både store og små virksomheder at sætte ind og skræddersy løsninger som passer til netop dem.

Sørg for at skabe en attraktiv arbejdsplads

I bund og grund er indsatsen omkring medarbejdertrivsel og sundhed et led i at sikre, at de ansatte bliver mere sunde af at gå på arbejde, end hvis de blev derhjemme. Og visionen bør være, at arbejdslivet i fremtiden genererer et positivt bidrag til borgernes overordnede sundhed og dermed også sikre virksomheden mere stabile ressourcer. Samtidig er sundhedsfremme og øget trivsel på arbejdspladsen med til at øge medarbejdertilfredsheden samt nedsætter sygefraværet. Begge dele er noget som afspejles i den enkelte medarbejders præstation og engagement og så er det en betydelig faktor i at fastholde og tiltrække talent til virksomheden.

Danske og internationale undersøgelser har tidligere vist, at en manglende indsats omkring trivsel og sundhed på arbejdspladsen kan være medvirkende til at forårsage stress, som så avler en usund livsstil. Det viser sig nemlig, at man i højere grad optager en usund livsstil som led i at håndtere længere tids stress på arbejdspladsen. Dertil kommer, at stress og usund livsstil begge bidrager til et øget sygefravær og kroniske sygdomme. Det er altså noget, som kan koste virksomheden dyrt.

Sådan kan I øge trivsel og sundhed på arbejdspladsen

Heldigvis har mange virksomheder allerede fået øjnene op for vigtigheden i sunde og glade medarbejdere og disses indvirkning på både produktivitet, engagement og sygefravær. Vi har samlet en top 5 over de bedste tiltag til at øge trivsel og sundhed på arbejdspladsen herunder:

  1. Inkluder dine medarbejdere i udarbejdelsen af jeres mål for sundhed og trivsel.
  2. Iværksæt en strategiplan for at bekæmpe stress på arbejdspladsen.
  3. Initier at flere møder konverteres til såkaldte walk’n’talks udendørs.
  4. Hold fast i og dyrk de sociale relationer internt på arbejdspladsen.
  5. Byg en virksomhedskultur, hvor dine medarbejders arbejds- og privatliv er i god balance.

Hos Grandhood har vi gjort det muligt for dig, som arbejdsgiver, at skræddersy lige netop den løsning, som passer bedst til din virksomhed. Vi har skilt pension, forsikringer og sundhedsfremme fra hinanden og indgået partnerskaber med forskellige udbydere af de enkelte tilbud, så du og dine medarbejdere kan vælge lige netop det, som giver mest mening for jer. Det betyder altså, at du kan tilbyde dine medarbejdere lukrative og fleksible løsninger så trivsel og sundhed kan komme øverst på agendaen.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

Vi hjælper dig gerne videre med at komme igang. Du kan booke en 5 minutters online demo af Grandhood, hvordan man bliver kunde og få besvaret eventuelle spørgsmål fra en af vores eksperter.

Book en demo