Gør virksomheden til en mere attraktiv arbejdsplads

Det kan være en kunstform, at skabe en attraktiv arbejdsplads som både fastholder dygtige og loyale medarbejdere, men samtidig også tiltrækker nye.

Begreber som frokostordning, personalerabatter og firmaarrangementer er næppe fænomener du ikke allerede har stiftet bekendtskab med. Det er nemlig ofte de ting, som udover en fordelagtig lønpakke, vægter tungt i en kandidats beslutning om at tage et job over et andet. Det gælder i højere grad om at skabe en arbejdsplads, som folk har lyst til at være en del af - og nærmest ikke har lyst til at gå hjem fra. Jo gladere dine medarbejdere er for deres arbejdsplads, jo nemmere er det at få dem til at blive længere, arbejde hårdere samt tage en ekstra tørn for teamet når bølgerne virkelig går højt.

Men hvad er egentlig til grund for en attraktiv arbejdsplads, spørger du?

Du er sikkert bekendt med at give dine medarbejdere julegaver, årsbonus, en lækker frokostordning osv., men har du tænkt over, at alle disse repræsenterer ganske kortvarig glæde? Der går nemlig ikke længe før årsbonusen er brugt på januarudsalg, julegaven er taget i brug og frokostmenuen trænger til fornyelse.

Sørg for at skabe en attraktiv arbejdsplads

I en undersøgelse blandt 2.000 medarbejdere svarer 43% at arbejdskulturen er den primære årsag til, at de leder efter nyt job (Hays) og samtidig siger 83% af medarbejdere, som bliver tilbudt nye muligheder i form af flere arbejdsområder, mere ansvar osv., at de er mere tilbøjelige til at blive i virksomheden (Reportlinker). Den attraktive arbejdsplads er derfor i høj grad også defineret af mere kulturelle faktorer som ligger udover personalerabatter og frokostordninger.

Nogle af de ting, som virkelig kan skubbe nålen og bidrage til en attraktiv arbejdsplads er at udvise en indsats omkring at nedkæmpe stress og i det hele taget vise omsorg for dine medarbejderes sundhed, tryghed og velvære. Men husk endelig også at holde fast i virksomhedens sociale initiativer og bak op om generelle forslag, som styrker medarbejdernes sociale relationer.

Attraktive løn- og pensionspakker tiltrækker og fastholder talentfulde medarbejdere

Mange virksomheder har stor succes med at rykke flere af deres møder udendørs i den friske luft - en såkaldt walk’n’talk. Ofte behøver møder nemlig ikke foregå i et mødelokale, men kan i stedet lige så godt foregå i forbindelse med en gåtur rundt om blokken. At have en kultur som generelt tillader, at folk kan bevæge sig frit, få frisk luft, passe deres arbejdsdag ind efter deres civile situation og lignende udviser stor tillid fra arbejdsgivers side. Samtidig giver det gladere og langt mere effektive medarbejdere.

Når det er sagt, er der selvfølgelig også muligheden for at supplere kulturen med attraktive løn- og pensionspakker. Hvor mange gange hører man ikke folk italesætte, hvis de har landet et job med en attraktiv pensionsordning. Omvendt hører du også folk beklage sig, hvis deres arbejdsplads ikke har en pensionsordning. Det er nemlig noget, der betyder en hel del for medarbejdere i overvejelserne om valg af nyt job.

Der er stadig mange virksomheder, som ikke tilbyder deres medarbejdere en pensionsordning, så her er det forholdsvis nemt at skille sig positivt ud og dermed nemmere tiltrække samt fastholde talentfulde medarbejdere.


Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

Vi hjælper dig gerne videre med at komme igang. Du kan booke en 5 minutters online demo af Grandhood, hvordan man bliver kunde og få besvaret eventuelle spørgsmål fra en af vores eksperter.

Book en demo