Få ro i maven

Det er de færreste, som kan gå igennem et helt liv og insistere på, at de aldrig har ligget søvnløs med økonomiske skrupler og bekymringer. Det er bekymringer, som vi kan have i alle livets faser. Om det er frustrationer over ikke at kunne købe de fede, nye sneakers som netop er lanceret eller om det er afvejningen af om der er økonomi til at opgradere til en større bolig, så der er plads til at udvide familien.

En tidligere undersøgelse fra TrygFonden viste, at problemer med privatøkonomien kan true livskvaliteten i så høj grad, at mere end hver femte dansker ligger søvnløs om natten. Mange danskere bekymrer sig nemlig unødigt over deres økonomi og det skyldes ofte, at de savner et grundlæggende overblik over deres økonomi, og særligt hvordan den udvikler sig fremover. For mange bekymringer påvirker uundgåeligt humøret, livskvaliteten og forholdet til både familie og venner.

Overblik og vished minimerer økonomiske bekymringer

Overblik og vished er to af de vigtigste parametre når det gælder om at minimere sine økonomiske bekymringer. Det er nemlig disse to parametre, som kan give dig den fornødne information du skal bruge til at kunne træffe gode økonomiske beslutninger - både her og nu og for din fremtid.

En pensionsopsparing er en af de økonomiske redskaber, som kan give dig ro i maven til at fokusere på ting der er vigtige i dit liv lige nu. At vide, at du sparer op til din alderdom sparer nemlig dit fremtidige dig for en masse skrupler. Du gør dig selv en kæmpe tjeneste i fremtiden, men faktisk også i dag. Du ved nemlig, at du med en pensionsopsparing er flere skridt tættere på at være økonomisk sikret når du rammer din tredje alder.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk bør du indbetale mellem 10 og 20 procent af din løn til din pensionsopsparing i hele dit arbejdsliv. Med denne sats har du en god mulighed for at opretholde din levestandard, når du går på pension. Din pension skal som tommelfingerregel give 70-80 procent af din indkomst, når du går på pension.

Små beløb gør en stor forskel

Har du ikke en arbejdsgiverbetalt pensionsordning kan det lyde af meget, at du skal finde plads til at sende 10-20% af din løn til en pensionsopsparing, men du kan faktisk komme meget langt for selv ganske små beløb. Det vigtigste er egentlig, at du går i gang så tidligt som muligt. Så har pengene nemlig rigtig god tid til at nå at vokse. Vi har lavet nogle regneeksempler lige her.

Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

Vi hjælper dig gerne videre med at komme igang. Du kan booke en 5 minutters online demo af Grandhood, hvordan man bliver kunde og få besvaret eventuelle spørgsmål fra en af vores eksperter.

Book en demo